ورود / ثبت نام
نسخه اندرویدنسخه اندروید
صفحه اصلی
اخبار برگزیده
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
بین الملل
فرهنگ و هنر
اجتماعی
گردشگری
دانش و فناوری
اخبار ویدیویی
اخبار تصویری
اصول تغذیه و خواب صحیح در هنگام سحر و افطار/ نوشیدنی مناسب برای برطرف شدن احساس تشنگی در طول روز

اصول تغذیه و خواب صحیح در هنگام سحر و افطار/ نوشیدنی مناسب برای برطرف شدن احساس تشنگی در طول روز

خبرگزاری فارس
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اصول تغذیه صحیح در هنگام سحر و افطار را شرح داد.
اجتماعی
شناسه خبر : 13960305000252
جمعه ۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲:۰۴
۸۰

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، حسین رضایی‌زاده رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران اظهار کرد:‌ از دیدگاه طب ایرانی روزه‌داری برای حفظ سلامتی به عنوان یک اصل مهم در نظر گرفته شده است. روزه گرفتن نه تنها باعث سلامت روح و روان انسان می‌شود بلکه سلامت جسم را در پی خواهد داشت. زیرا روزه‌‌داری باعث پاک‌سازی جسمی و روحی بدن افراد می‌شود.

وی افزود: از آنجا که ماه مبارک رمضان با فصل تابستان متقارن شده است فاصله بین سحر تا افطار نیز طولانی‌تر شده است لذا برای داشتن جسمی سالم نیاز است تدابیری را رعایت کنیم. مفهوم روزه‌داری شامل روزه جسم، چشم، دل، قلب و گوش می‌شود.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه استفاده از تلفن همراه و فضای مجازی در تمام اقشار جامعه به شدت رواج پیدا کرده است، گفت: شبانه‌روز اطلاعات و  اخبار زیادی در فضای مجازی تبادل می‌شود که تقریباً تمام افراد جامعه با آن سروکار دارند و وقت زیادی را برای مطالعه اخباری که صدق یا کذب بودن آن مشخص نیست صرف می‌کنند لذا بنده توصیه می‌کنم در این ماه مبارک روزه فضای مجازی بگیریم و کمتر خودمان را درگیر دنیای مجازی کنیم و در طول روز کمی با خودمان خلوت کنیم و بیاموزیم که اخبار را خودمان تحلیل کنیم زیرا این موضوع باعث بهبود روح و روان می‌شود.

رضایی‌زاده در خصوص خوردن سحری توضیح داد: سحری خوردن جزو واجبات طبی برای روزه‌ گرفتن است. ممکن است برخی افراد هنگام سحری میل به غذا خوردن نداشته باشند که یکی از روش‌های برطرف کردن این حس زود خوابیدن شبانه است. زود خوابیدن باعث می‌شود هنگام سحر زودتر بیدار شویم و از خوردن با عجله سحری نیز پرهیز کنیم.

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع تشنگی در ماه مبارک رمضان تصریح کرد: باید توجه کرد که با خوردن آب یخ یا دوغ زیاد تشنگی افراد در طول روز برطرف نمی‌شود بلکه این موضوع فقط باعث پر شدن دستگاه گوارش خواهد شد.

وی گفت:‌ نوشیدن چای پررنگ، آب یخ، دوغ شور و همچین برخی مواد رطوبت‌زا که مدّر (ادارآور) در هنگام سحری یا افطار توصیه نمی شود زیرا این نوشیدنی‌ها باعث دفع ادرار از بدن خواهد شد و بدن را در طول روز با کم‌آبی مواجه می‌کند. مصرف هندوانه نیز علی‌رغم داشتن رطوبت زیاد به دلیل ادرارآور بودن توصیه نمی‌‌شود.

این متخصص طب سنتی توضیح داد:‌ برای جلوگیری از احساس تشنگی در طول روز بهتر است 2 ساعت بعد از افطار فالوده هندوانه و سکنجبین، مغز خیار، ماالشعیر طبی، شربت بیدمشک، شربت انار و زرشک و همچنین بوییدن گلاب توصیه می‌شود.

وی در خصوص تهیه ماالشعیر طبی توضیح داد: برای تهیه این نوع شربت لازم است 50 گرم جوی سالم را همراه با یک لیتر آب بجوشانید و پس از به جوش آمدن، مایع شفاف جدا و آن را با عسل ترکیب کرده و استفاده کنید. این نوشیدنی برای کسانی که نفخ معده دارند نیز مفید است.

رضایی‌زاده ادامه داد:‌ استفاده از خورشت‌های ایرانی یکی از گزینه‌ها برای افطار و سحر می‌باشد زیرا این غذاها به راحتی هضم می‌شود. همچنین بهتر است از غذاهایی که دارای روغن زیاد هستند و غذاهایی که هضم آنها دشوار است استفاده نشود.

وی در خصوص خواب مناسب در ایام روزه‌داری اظهار داشت: از دیدگاه طب سنتی خواب قبل از ظهر برای جوانان و افراد گرم و خشک مزاج توصیه شده است اما خواب قبل از غروب آفتاب و همچنین خواب بعداز سحر توصیه نمی‌شود. زیرا خوابیدن در مواقع باعث بروز کسالت و سردرد خواهد شد.

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص استفاده از سبزی‌ها توضیح داد: کاهو به عنوان اغذیه رطوبت‌دار گزینه مناسبی برای استفاده در مواقع افطار یا سحر است، همچنین مصرف سبزی خوردن، زیتون پرورده نیز توصیه می‌شود اما افراد باید در استفاده از خرما افراط به خرج ندهند.

این متخصص طب سنتی افزود: متأسفانه برخی از افراد بعد از ماه رمضان دچار مشکلات گوارشی می‌شوند که برای پیشگیری از بروز آن باید توجه کنیم که مواقع سحر و افطار از درهم خوری و روی‌هم خوری پرهیز کنیم و بین وعده‌های غذایی فاصله را رعایت کنیم.

وی در انتها توصیه کرد: بهتر است روزه‌داران افطار خود را با ترکیبی از گلاب، خاکشیر و آب‌گرم آغاز کرده و بعد از گذشت یکی دو ساعت وعده غذای اصلی را میل کنند. همچنین به افرادی که مبتلا به دیابت هستند توصیه می‌شود برای روزه گرفتن با پزشک معالج خود مشورت کنند.

انتهای پیام/

خبر در لحظه
قطارهای انگلیس روی ریل اختلال؛ تعطیلی 4 خط راه آهن
مهران رجبی: نا آرامی‌های امروز را باید با چشم باز دید/ هیچ چیز با اغتشاشات درست نمی‌شود
پویشی برای ادای احترام به پرچم جمهوری اسلامی ایران
نمایندگان کشورها در نشست ویژه شورای حقوق بشر درباره اغتشاشات اخیر در ایران چه گفتند؟
نیکوکاران ایرانی و گرما بخشی به خانه‌های نیازمندان در کابل
کرونا در آستانه خداحافظی از کشور / ۲۱ بیمار جدید؛ بستریِ فقط ۱۰ نفر
خنثی‌سازی طرح اوکراین برای انفجار در خطوط انتقال گاز به ترکیه
قانون رتبه‌بندی حقوق معلمان را ۲ تا پنج میلیون تومان افزایش می‌دهد
کرونا در آستانه خداحافظی از کشور / ۲۱ بیمار جدید؛ بستری فقط ۱۰ نفر
اروپا ۱۸ میلیارد یورو کمک دیگر به اوکراین می دهد
پوتین دستور منع صادرات نفت به کشورهای با سقف قیمت را صادر کرد
یک کمدین به اردوی تیم ملی ایران رفت
کمک مالی مجارستان به اوکراین
سوئیس یک - کامرون صفر؛ شیرهای قاره آفریقا رام شدند
ترکیب دو تیم ملی اروگوئه و کره جنوبی اعلام شد
جام جهانی قطر| پیش‌بینی عجیب صرب‌ها درباره بازی با برزیل؛ نیمار مثل بچه می‌افتد و گریه می‌کند!
میقاتی: راه خروج لبنان از بحران‌ها انتخاب رئیس جمهور است
زاخارووا: سقف قیمت نفت جهان را دچار رکود می کند
اروپا تا زمانی که اوکراین بر روسیه پیروز نشود، آرام نخواهد گرفت
آملی لاریجانی: حجاب در کشور قانون است / نظام ظرفیت اصلاح خود را دارد