ورود / ثبت نام
نسخه اندرویدنسخه اندروید
صفحه اصلی
اخبار برگزیده
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
بین الملل
فرهنگ و هنر
اجتماعی
گردشگری
دانش و فناوری
اخبار ویدیویی
اخبار تصویری
وزیر خارجه کویت حامل پیام‌های عربستان برای ایران است/ مدل لبنان، الگوی مناسب تعامل تهران - ریاض

وزیر خارجه کویت حامل پیام‌های عربستان برای ایران است/ مدل لبنان، الگوی مناسب تعامل تهران - ریاض

خبرگزاری فارس
یک کارشناس مسائل منطقه با اشاره به سفر وزیر خارجه کویت به ایران، وی را حامل پیام‌های ریاض برای ایران دانست.
بین الملل
شناسه خبر : 13951105001445
چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۲:۰۵
۲

هادی محمدی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری فارس، در خصوص سفر وزیر خارجه کویت به ایران اظهار داشت: وزیر خارجه کویت قرار است روز چهارشنبه وارد تهران شود. براساس گزارش‌هایی که از قول معاون وزیر خارجه این کشور در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت، وزیر خارجه کویت علاوه بر موضوعاتی در خصوص همکاری‌های دوجانبه حامل پیام شورای همکاری خلیج‌فارس و در واقع حامل پیام‌های عربستان به تهران است.

وی در این رابطه ادامه داد: در واقع گفته می‌شود که عربستان سعودی به منظور اینکه شرایط جدیدی را برای مناسبات با ایران در مرحله جدیدی آغاز کند و همچنین با توجه به فشارهایی که به این رژیم از سوی محیط منطقه‌ای و بین‌الملل وارد شده سعی دارد تا چارچوب‌هایی را مشخص کرده و وزیر خارجه کویت را به عنوان واسطه این گفت‌وگوها به تهران بفرستد.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه پیش از این هم بشار جعفری وزیر خارجه عراق هم بخشی از این تبادل دیدگاه‌ها را بین ایران و عربستان سعودی به عهده گرفت و منتقل کرد، عنوان کرد: فضای منطقه‌ای، پرونده‌های مختلف عراق، سوریه، لبنان، یمن و بحرین موجب تزلزل موقعیت دولت عربستان شده است.

محمدی ادامه داد: مقامات آمریکایی و وزیر خارجه فرانسه امروز در دیداری که از عربستان داشت، توصیه‌هایی را به مقامات سعودی داشته‌اند که حاکی از این است که آنها احساس می‌کنند این شریک منطقه‌ آنها در شرایط سختی قرار گرفته و ادامه دشمنی با ایران و موضع‌گیری‌های غیرعادی و کینه‌توزانه‌ای که توسط وزیر خارجه و مقامات این کشور نسبت به ایران ایراد می‌شود می‌تواند برای دولت عربستان آسیب‌های جدیدی به وجود بیاورد.

وی با اشاره به مشکلات و چالش‌های درونی دولت‌ عربستان خاطرنشان کرد: بعضی از این گمانه‌زنی‌ها در غرب حاکی از این است که عربستان سعودی در محیط داخلی هم دچار مشکلات و واگرایی بین شاهزاده‌ها است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه سعودی‌ها در پرونده‌های منطقه‌ای هزینه‌های فوق‌العاده‌ای در راستای حمایت از جریان‌های تکفیری، افراطی و تروریست متحمل شدند، اظهار داشت: آنها جنگ ویرانگری را در یمن برای کشتار مردم و ویرانی آن کشور به راه انداختند و اکنون شرایط سختی را دارند و ممکن است که این شرایط سخت و مشکلات داخلی دست به دست هم بدهند و زمینه کودتا و فروپاشی در این کشور را فراهم کنند.

محمدی با اشاره به تغییر رئیس‌جمهور آمریکا عنوان کرد: آمدن ترامپ هم بشارت خوبی برای مقامات سعودی نیست و دولت ترامپ حتما سخت‌گیری‌های جدیدی را در موضع عربستان سعودی به اجرا خواهد گذاشت. به همین دلیل ما شاهد دو واکنش خاص هستیم که از طرف دولت عربستان دنبال شده است، یکی موضوع دعوت از سازمان حج ایران برای برنامه‌های حج تمتع در سال جدید است و دیگری اعزام وزیر خارجه کویت به تهران که پیام‌های دولت عربستان را به تهران منتقل کند.

وی ادامه داد: آن چیزی که می‌شود گمانه‌زنی کرد این است که عربستان سعودی دو هدف مشخص را در نظر داشته باشد، از یک طرف ممکن است عربستان سعودی بخواهد در محیط منطقه‌ای و بین‌المللی نشان دهد که به دنبال عادی‌سازی روابط با ایران است، ولی بر مواضع غیرعادی خودش که مواضع مداخله‌گرانه در محیط منطقه است، رفتار پرخاشی نسبت به ایران بخواهد نشان دهد به طوری که بگوید من به همان مواضع که در گذشته اتخاذ شده پایبند هستم و نوعی رفع مسئولیت از خودش کند. در این حالت ممکن است اتفاقی در روابط بین ایران و عربستان نیفتد.

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه اضافه کرد: در حالت دوم عوامل فشار داخلی و خارجی در محیط منطقه‌ای و توصیه‌هایی که از طرف هم‌پیمان‌های غربی این رژیم مطرح شده موجب می‌شود که عربستان سعودی تا حدودی دست به یک نرمش در مواضع و سیاست‌های خودش بزند. اگر چنانچه این گمانه دوم قرین صحت باشد باید انتظار داشت که مراحلی از بهبود روابط یا کاهش تنش بین عربستان و ایران شکل بگیرد.

محمدی خطارنشان کرد: اتفاقی که در لبنان افتاد و لبنان به یک ثبات نسبی در انتخاب آقای میشل عون و تشکیل کابینه دست پیدا کرد،‌ مدل مناسبی است،‌ اگر عربستان دست از خودسری در سیاست‌خارجی بردارد و مدل لبنان را به اجرا بگذارد، این مدل، مدل مناسبی است.

وی در پایان تاکید کرد: اگر عربستان دست از سیاست‌های افراطی و حمایت از تروریست‌ها بردارد، زمینه‌های تعامل و همکاری بین ایران و عربستان شکل می‌گیرد و منطقه به آرامش می‌رسد.

انتهای پیام/

خبر در لحظه
قطارهای انگلیس روی ریل اختلال؛ تعطیلی 4 خط راه آهن
مهران رجبی: نا آرامی‌های امروز را باید با چشم باز دید/ هیچ چیز با اغتشاشات درست نمی‌شود
پویشی برای ادای احترام به پرچم جمهوری اسلامی ایران
نمایندگان کشورها در نشست ویژه شورای حقوق بشر درباره اغتشاشات اخیر در ایران چه گفتند؟
نیکوکاران ایرانی و گرما بخشی به خانه‌های نیازمندان در کابل
کرونا در آستانه خداحافظی از کشور / ۲۱ بیمار جدید؛ بستریِ فقط ۱۰ نفر
خنثی‌سازی طرح اوکراین برای انفجار در خطوط انتقال گاز به ترکیه
قانون رتبه‌بندی حقوق معلمان را ۲ تا پنج میلیون تومان افزایش می‌دهد
کرونا در آستانه خداحافظی از کشور / ۲۱ بیمار جدید؛ بستری فقط ۱۰ نفر
اروپا ۱۸ میلیارد یورو کمک دیگر به اوکراین می دهد
پوتین دستور منع صادرات نفت به کشورهای با سقف قیمت را صادر کرد
یک کمدین به اردوی تیم ملی ایران رفت
کمک مالی مجارستان به اوکراین
سوئیس یک - کامرون صفر؛ شیرهای قاره آفریقا رام شدند
ترکیب دو تیم ملی اروگوئه و کره جنوبی اعلام شد
جام جهانی قطر| پیش‌بینی عجیب صرب‌ها درباره بازی با برزیل؛ نیمار مثل بچه می‌افتد و گریه می‌کند!
میقاتی: راه خروج لبنان از بحران‌ها انتخاب رئیس جمهور است
زاخارووا: سقف قیمت نفت جهان را دچار رکود می کند
اروپا تا زمانی که اوکراین بر روسیه پیروز نشود، آرام نخواهد گرفت
آملی لاریجانی: حجاب در کشور قانون است / نظام ظرفیت اصلاح خود را دارد